Waarom heb ik dit niet eerder uitbesteed?

Iemand: ‘Wij hebben iemand die bij ons in huis die iedere week komt schoonmaken. Zo fijn!’
Ik: ‘Zo, dat is luxe, wil ik ook…’

Dat was het eerste wat ik dacht en zei toen iemand dat vertelde. Het idee dat iemand dat van mij overneemt zodat ik er niet meer over na hoeft te denken. Dat ik er niet meer als een berg tegenop hoefde te zien als ik zag dat het weer tijd was ⇨ stofnesten all over the place… 😆
Aan de andere kant, iemand anders daarvoor laten komen is toch helemaal niet nodig. Schoonmaken kan ik zelf ook wel en ik bespaar weer een paar tientjes.

Heel eerlijk, nu wij voor de wekelijkse schoonmaak ook iemand hebben zou ik willen dat we dat veel eerder hadden gedaan. Ik raak er gefrustreerd van en het kost mij simpelweg te veel tijd. Tijd waarin ik ook andere en vooral leukere dingen kan doen. Dat gun ik iedereen eigenlijk wel… iemand die iets wat je eigenlijk best zelf kan van je overneemt ❤️

Zo werkt het ook met het opzetten van een online leeromgeving. Picture this: Je hebt de inhoud geschreven, alles zo ingedeeld dat het een logisch geheel is voor de deelnemers en dan… bouwen maar.

Vol goede moed zoek je uit welke systemen er allemaal zijn. Uiteindelijk begin je met het aan elkaar koppelen en richt je de boel in.

Maar dan merk je dat je er véél langer mee bezig bent dan eigenlijk de bedoeling was 😩  En dan hebben we het nog niet over de frustratie die je voelt opborrelen omdat een kleine aanpassing die je hebt gedaan ALLES weer overhoophaalt. HELP.

Mijn tip: Bespaar jezelf de frustratie. Zie je het niet meer zitten om alleen verder te ploeteren? Ik kan je helpen. Stuur mij een berichtje met daarin desnoods alleen het woord ‘help’, dan denk ik met je mee. Heb ik het idee dat ik je op weg kan helpen, dan kun jij eindelijk achterover zitten en neem ik het saaie en tijdrovende werk (voor jou, niet voor mij 🙃 ) van het inrichten van jouw online leersysteem van je over.